Acasă Crepes Suzette - Clatitele Frantuzesti

Crepes suzette - clatitele frantuzesti

crepessuzette

Crepes suzette, verişoarele mai şic ale clătitelor, pot fi un desert simplu şi rapid sau unul foarte sofisticat. Află cum să le pregăteşti ca un chef patiser de la Paris. Cu reţete mai simple sau mai sofisticate, clătitele sunt un desert delicios, apreciat în întreaga lume. Alege o reţetă simplă şi rapidă, oricând ai poftă de ceva dulce, sau una mai complexă, dacă vrei să-ţi impresionezi invitaţii la cină!

Pregătește ingrediente proaspete și încearcă rețetele noastre, pentru un mic dejun special sau ca desert într-o pauză mică. Instalează aplicația Selgros și te bucuri de și mai multe beneficii. Ai acces la cele mai recente cataloage, funcționalități suplimentare ca să îți planifici cumpărăturile și ești informat la zi despre ultimele promoții. Poți uita acasă cardul Selgros, acum îl prezinți la casa de marcat direct din aplicație!

Fie că este desertul care îţi aminteşte de copilărie, fie că este cel pe care îl pregăteşti acum copiilor tăi, clătitele sunt printre cele mai populare dulciuri apreciate de români şi nu numai. Francezii sunt celebri pentru crepes suzette şi, în regiunea Bretagne, acesta este un desert tradiţional.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

crepessuzette

Crepes suzette clasice

Dacă îţi doreşti nişte crepes cu adevărat speciale, încearcă-le pe cele care se servesc cu sos Suzette, cu portocale şi Grand Marnier. Iată o rețetă de la celebrul patiser francez Pierre Hermé, care cu siguranţă va fi pe placul întregii familii.

Vezi detalii
crepessuzette

Crepes cu aromă de lichior de portocale

Dacă deja ţi-am făcut poftă de clătite, iată o reţetă foarte simplă, care încorporează aroma sosului suzette în compoziţia aluatului şi pe care o poţi face oricând ai poftă de ceva dulce sau când ai invitaţi neaşteptaţi.

Vezi detalii
crepessuzette

Crepes cu aluat cu bere

Pentru cei care preferă o versiune mai simplă de crepes, avem o reţetă surprinzătoare, tot din Franţa, cu un aluat care conţine bere şi rom. Dacă eşti genul de persoană căreia îi place să testeze mereu reţete noi, aceasta poate fi alegerea potrivită pentru tine.

Vezi detalii