Acasă Orez Cu Fructe de Mare

Orez cu fructe de mare

orez cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare este un fel de mâncare clasic în bucătăria italiană și reușește să fie pe placul celor mari și al celor mici. Este gustos, rafinat și simplu de preparat. Singura procedură mai complexă poate să fie pregătirea fructelor de mare proaspete, dar poți opta și pentru un mix congelat.

Risotto cu fructe de mare este mâncarea perfectă atunci când ți-ai invitat prietenii și familia la masă. Și, odată ce ai încercat acest risotto delicios, poți descoperi și alte versiuni ale acestui preparat, cu alte tipuri de carne și pește, cu mazăre, ciuperci, broccoli ori brânzeturi.

Risotto cu fructe de mare aduce aminte de soare și de vacanța la malul mării. Este un preparat care aduce confort și, deși pare simplu, este unul rafinat

Sfaturi utile

Risotto cu fructe de mare congelate sau proaspete – sfaturi pentru prepararea unei rețete cu fructe de mare cu orez delicioase
Prepararea unui risotto cu fructe de mare congelate sau proaspete nu este complicată, dacă respecți câteva reguli simple. Iată, mai jos, care sunt acestea:
Alege un orez italian cu bobul rotund, care conține mult amidon. Poți opta pentru carnaroli, arborio sau vialone nano, în funcție de ce-ți place. Foarte important este să nu speli orezul înainte, pentru a nu elimina amidonul, tocmai acel ingredient prețios care conferă unui risotto o textură cremoasă.
Rumenește orezul până devine translucid, înainte de a adăuga lichidul pe care îl vei folosi la gătit. Pe de o parte va absorbi grăsimea, iar pe de altă parte, nu își va pierde forma în timpul gătitului. Bobul va fi întreg, dar cremos, în același timp.
Vinul poate fi omis, dar aduce o aciditate ușoară preparatului, ce are un gust destul de bogat.
Adaugă supa foarte fierbinte, puțin câte puțin, în timpul amestecării. Astfel, orezul va elimina treptat amidonul, pentru o textură cremoasă.
Supa folosită la gătit depinde de tipul de risotto. Folosește o supă de carne sau legume, pentru un risotto cu carne, brânză sau legume, și o supă de pește, pentru un risotto cu pește sau fructe de mare.
Finisajul, care în italiană se numește „mantecatura”, este o condiție obligatorie a unui risotto perfect. După ce ai luat orezul de pe foc, adaugă untul și parmezanul și amestecă până sunt încorporate. Vei oferi, astfel, aromă, iar textura orezului va fi delicioasă.
Untul folosit poate să fie unul simplu sau aromatizat cu ceapă, usturoi ori ierburi, în funcție de gusturi.
Risotto nu se pregătește în avans și nu se conservă, fiind cel mai bun de mâncat imediat ce este preparat. Pe de altă parte, în cazul unei rețete cu fructe de mare, poți economisi timp, dacă le prepari pe acestea în avans.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

risotto cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare congelate și proaspete, de la Chef Cristian Dumitru

Risotto cu fructe de mare este o rețetă emblematică din bucătăria italiană. Este preparat din doar câteva ingrediente, precum orezul cremos și fructele de mare proaspete, în orice combinație preferată

Vezi detalii
risotto cu fructe de mare congelate

Orez cu fructe de mare - rețeta italiană

Dacă vrei să prepari orez cu fructe de mare rețeta italiană, trebuie să știi că cea prezentată mai jos este una autentică, așa cum se gătește în nordul Italiei, unde se pare că s-a născut acest preparat.

Vezi detalii