Acasă Blog Culinar Orez Cu Fructe de Mare Congelate Și Proaspete, de La Chef Cristian Dumitru

Orez cu fructe de mare congelate și proaspete, de la Chef Cristian Dumitru

Pasi de preparare

10

Ingrediente

320 g
orez arborio
50 ml
ulei de măsline
150 g
ceapă
20 g
usturoi
100 ml
vin alb
75 g
mascarpone
30 g
unt
500 g
creveți cruzi
500 g
mix congelat de fructe de mare
10 g
sare
3 g
piper mozaic
10 g
pătrunjel verde tocat

Mod de preparare

Risotto cu fructe de mare este o rețetă emblematică din bucătăria italiană. Este preparat din doar câteva ingrediente, precum orezul cremos și fructele de mare proaspete, în orice combinație preferată. Aromele fructelor de mare și ale altor condimente, dintre care nu trebuie să lipsească ierburile ca pătrunjelul proaspăt, usturoiul și piperul, se îmbină pentru a crea un gust unic. Orezul cu fructe de mare congelate și proaspete poate fi servit ca fel principal sau ca aperitiv și poate fi personalizat prin adăugarea de legume sau ierburi proaspete.

Cele mai bune ingrediente care dau viață acestei rețete de risotto cu fructe de mare se găsesc la Selgros.Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.

Pasul 1. Pentru a găti orezul, ai nevoie de o supă, pe care o poți prepara din capetele creveților proaspeți. Curăță creveții de capete și intestine. 

Pasul 2. Rumenește capetele într-o cratiță încinsă cu puțin ulei, apoi acoperă cu apă și lasă la fiert timp de 15 minute. 

Pasul 3. Strecoară lichidul obținut, zdrobind capetele cu un polonic în sită, pentru a extrage toată aroma.

Pasul 4. Într-o cratiță cu mâner, pune 30 ml de ulei și sotează ceapa, până devine translucidă. 

Pasul 5. Adaugă usturoiul și gătește-l timp de un minut, apoi pune orezul. 

Pasul 6. După ce acesta s-a rumenit, stinge totul cu vin alb. După ce alcoolul s-a evaporat (circa 1 minut), toarnă un polonic de supă de creveți și amestecă orezul continuu. 

Pasul 7. După ce supa a fost absorbită, toarnă din nou un polonic de lichid, repetând procedeul până ce orezul este fiert al dente. 

Pasul 8. Stinge focul și pune în cratița cu risotto untul și brânza mascarpone, amestecând continuu până ce obții o consistentă cremoasă. 

Pasul 9. La final, adaugă sare și piper după gust.

Pasul 10. Între timp, mixul de fructe de mare decongelate și creveții se trag la tigaie în uleiul încins, aproximativ 3 minute. Acestea se pot adăuga în orez sau se pot pune deasupra lui, atunci când se montează pe farfurie.

Chef Cristian Dumitru recomandă combinația lui preferată: amestecă mixul de fructe de mare în risotto și adaugă pătrunjelul tocat. Pune risotto pe o farfurie, așază deasupra creveții și rade coajă de lămâie bio proaspătă.