Acasă Supă Cremă de Morcovi Și Creveți

Supă cremă de morcovi și creveți

reteta-supa-crema-de-morcovi

Atunci când cauți un deliciu culinar foarte ușor de preparat, supa cremă de morcovi poate fi o alegere inspirată și sănătoasă în alimentația ta săptămânală. Dacă adori supele creme, ești cu siguranță în locul potrivit.

Chef Radu Darie te provoacă să prepari o rețetă de supă cremă de morcovi și creveți, cu care vei face senzație! Un deliciu culinar foarte ușor de preparat în bucătăria de acasă. Sub îndrumarea lui Chef Radu Darie, descoperă ingredientele de care ai nevoie, precum și tehnica de preparare a supei creme.

Supa cremă de morcovi este ideală pentru întreaga familie, de la mic la mare. Fie vară, fie iarnă, este un preparat ușor de făcut, iar combinația de ingrediente aleasă poate fi surprinzător de delicioasă.

Sfaturi utile

Pentru a prepara o supa de morcovi gustoasă ține cont și de următoarele sfaturi.

Cum se pot alege și păstra morcovii pentru a obține cel mai bun rezultat în supa cremă?

Secretul unei supe creme de morcovi delicioase se leagă de calitatea morcovilor folosiți. Prin urmare, cumpără morcovi proaspeți și dulci. În afara sezonului, poți opta și pentru morcovi congelați.

Ce alte ingrediente pot fi folosite pentru a îmbunătăți gustul și calitatea supei?

Cartofii pot fi și ei incluși în lista de ingrediente, dacă vrei să faci o supă cremă de morcovi și cartofi. Ceapa și țelina sunt ingrediente suplimentare, pe care de asemenea le poți folosi. Supa crema poate fi și un preparat de post savuros și hrănitor.
Pentru un gust ușor picant și totodată aparte, poți încerca o supa cremă de morcovi cu ghimbir. Adaugă ghimbirul, ideal proaspăt ras, spre finalul etapei de fierbere a morcovilor.

Cum se poate garnisi și îmbunătăți aspectul supei cremă de morcovi?

Pentru a îmbunătăți aspectul supei cremă de morcovi mai poți adauga puțin pătrunjel proaspăt sau smântână. Dacă vrei să înlocuiești clasica smântână, poți rade puțin parmezan.

Ce fel de pâine sau crutoane pot fi servite alături de supă?

Poți servi supa de morcovi cu pâine prăjită sau sub formă de crutoane. Crutoanele le poți face chiar tu, cu un pic de ulei de măsline, sare, piper și apoi rumenite la cuptor. De asemenea, o poți servi cu grisinele crocante preferate.

Instalează-ți aplicatia Selgros pentru a vedea toate beneficiile de care poți profita. În plus, nu-ți mai faci griji dacă uiți cardul fizic acasă, deoarece îl poți prezenta la casa de marcat, direct din aplicație.

Ce beneficii pentru sănătate poate oferi consumul acestei supe?

Morcovii sunt legume bogate în betacaroten, respectiv vitamina A. Aceasta susține imunitatea organismului, vederea și ajută în regenerarea celulelor pielii. Conform USDA (baza nutrițională de date pentru nutriție din SUA), 100 g de morcov crud înseamnă 2.8 g de fibre și 9.58 g carbohidrați. Din morcovii gătiți se absoarbe mult mai bine betacarotenul în organism.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

supa-crema-morcovi

Supă cremă de morcovi și creveți, by Chef Radu Darie

Vezi detalii