Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. În primul rând, trebuie să te asiguri că ai curățat corespunzător creveții. Cochiliile se caramelizează cu 20 g de unt, iar apoi le vei stinge cu apă sau coniac, după bunul plac. Lasă cochiliile 10-15 minute în amestecul creat, iar apoi strecoară compoziția cu ajutorul unei site fine.
Pasul 2. Este timpul să speli bine morcovii și apoi îi poți curăța. Taie morcovii în bucăți mici, în stil rondele. Și aceștia se caramelizează în 50 g de unt.
Pasul 3. Adaugă laptele de cocos și lasă morcovii să fiarbă încet.
Pasul 4. Cu ajutorul unui blender, vei omogeniza morcovii cu laptele de cocos împreună cu supa din cochilii. Mixează totul folosind și 10-20 g de unt rece. Vei obține astfel o textură fină și un gust deosebit.
Pasul 5. Trage rapid creveții la tigaie cu puțin unt, ulei de măsline și coajă de lime.
Pasul 6. Pune supa într-o farfurie adâncă. Adaugă fulgii de cocos, fisticul și, bineînțeles, creveții.
Gata, ai un plating și o supă de morcovi grozavă!
Folosește cardul Selgros și bucură-te de cele mai bune ingrediente. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.
Autor: Chef Radu Darie
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: