Acasă Tarta Cu Lime

Tarta cu lime

tartaculime

Tarta cu lime este un desert ușor de preparat, dar gustos și spectaculos. Iată câteva rețete și sfaturi pentru prepararea key lime pie.

Tarta cu lime este un desert american care constă într-un blat cu biscuiți, o cremă de culoare galben deschis, din gălbenușuri, lapte condensat îndulcit și suc de lămâie verde, alături de un topping de bezea sau frișcă.

Tarta cu lime se prepară rapid, iar ingredientele sunt puține și relativ ieftine. Ia în considerare, însă, că este nevoie să o lași la frigider mai multe ore, ideal, peste noapte, pentru a se închega și a se tăia frumos.

Sfaturi utile

Tarta cu lime este foarte ușor de preparat, însă câteva trucuri o pot transforma dintr-un desert bun într-unul excepțional:
Lasă crusta să se răcească cel puțin 10 minute înainte de a adăuga umplutura de lime. Acest lucru îi va oferi timp să se întărească și tarta se va menține întreagă mult mai bine.
Sucul de lime poate fi înlocuit cu o cantitate egală de suc de lămâie obișnuit.
Pentru a o felia corect, această tartă trebuie să se răcească la frigider timp de cel puțin șase ore. Cel mai bine este să prepari această plăcintă cu o seară înainte și să o lași să se răcească peste noapte.
Plăcinta trebuie să fie păstrată la frigider până când ești gata să o servești.
Plăcinta va rezista până la patru zile la frigider, deci poate fi făcută în avans. Însă, dacă o servești cu frișcă, fă acest lucru după ce o pui pe farfurii.
Poți face mini-tarte cu lime, dacă folosești o tavă cu forme de brioșe. În acest caz, coace tartele 12-15 minute.

Descarcă aplicația Selgros, alege ingredientele pe care vrei să le folosești și vino în magazin să le iei. Totul simplu, organizat, fără riscul de a uita ceva. Și nici nu e o problemă dacă pleci în grabă de acasă, fără cardul Selgros – îl poți prezenta la casă din aplicație.

Ce sunt key limes?

Key limes, lămâile specifice zonei Florida Keys, sunt niște fructe de dimensiuni foarte mici, ca niște mingi de golf, de 2,5 – 5 cm în diametru, care se culeg atunci când sunt verzi și devin galbene când sunt coapte. Copacul, originar din Malaysia, a ajuns, probabil, în Florida Keys în anii 1500, odată cu spaniolii. Însă, în 1926, un uragan a distrus plantațiile din sudul Floridei, iar pomicultorii au replantat un alt soi de lămâi, un hibrid al lămâiului clasic.
În prezent, acesta este soiul de lime comercializat la scară largă, iar Brazilia este principalul producător pentru Europa. De cealaltă parte, copacii specifici Florida Keys mai există în unele gospodării, fără să fie cultivați în scop comercial.
Tarta cu lime este un desert delicios, răcoritor și ușor de preparat. Nu ezita să o servești atât la un prânz în familie, cât și la petreceri, pentru că, pe cât de ușor se prepară, pe atât de spectaculoasă este.
Și pentru că o tartă cu lămâie este ideală pentru o pauză mică, este momentul să vii la Selgros pentru a cumpăra ingrediente de calitate, care îți garantează succesul acestei rețete ușor de pregătit de către profesioniști sau pasionații de bunătățuri.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

tarta cu lime

Tartă cu lapte condensat și lime

Această tartă cu lapte condensat și lime are o crustă din biscuiți graham, o umplutură cremoasă cu lapte condensat dulce și o frișcă de casă deasupra. Este foarte ușor de preparat și arată spectaculos.

Vezi detalii
tartaculime

Tartă cu lime și bezea

Rețeta de mai jos este delicioasă și merge servită la o petrecere. Bezeaua poate fi înlocuită cu frișcă, ce se va pune peste tartă înainte de servire.

Vezi detalii
tartaculime

Tartă cu lime și cocos

Rețeta de mai jos combină ingredientele clasice ale tartei cu lime cu dulceața laptelui de cocos. Desertul poate fi decorat cu fulgi de cocos rumeniți și frișcă.

Vezi detalii
tartaculime

Tartă de lămâie cu blat de biscuiți, congelată

ceastă rețetă este, de fapt, o înghețată de tartă de lămâie cu blat de biscuiți. Crema se fierbe pe aragaz și se toarnă în crusta coaptă, apoi se dă la congelator.

Vezi detalii
tartaculime

Prăjitură cu lapte condensat, fără coacere

Dacă nu dorești să folosești cuptorul, poți prepara o delicioasă prăjitură cu lapte condensat, fără coacere. Este la fel de bună ca cea preparată la cuptor.

Vezi detalii