Acasă Blog Culinar Tartă Cu Lime Și Bezea

Tartă cu lime și bezea

Pasi de preparare

7

Ingrediente

1 1/2 cană
biscuiti graham sfărâmați
6 linguri
unt topit și răcit
3 linguri
zahăr
1 cutie
lapte condensat îndulcit
4
gălbenușuri mari
1/2 cană
suc de lime proaspăt stors
1 lingură
coajă de lime rasă
8
albușuri mari
2/3 cană
zahăr
1/4 linguriță
sare grunjoasă

Mod de preparare

Rețeta de mai jos este delicioasă și merge servită la o petrecere. Bezeaua poate fi înlocuită cu frișcă, ce se va pune peste tartă înainte de servire.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Pasul 2. Combină biscuiții, untul și 3 linguri de zahăr într-un castron, toarnă totul într-o tavă de tartă, presează pe fund și pe pereți și coace crusta timp de 12 minute.

Pasul 3. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească, apoi coboară temperatura cuptorului la 160°C.

Pasul 4. Într-un castron, amestecă laptele condensat, gălbenușurile, sucul și coaja de lime, iar apoi toarnă crema în crusta de tartă.

Pasul 5. Coace timp de 15 – 17 minute, până ce este închegată la suprafață, apoi lasă la răcit.

Pasul 6. Într-un castron, combină albușurile, zahărul și sarea și mixează până ce bezeaua este fermă.

Pasul 7. Pune bezeaua pe plăcintă, apoi rumenește-o cu ajutorul unei torțe de bucătărie.