Acasă Tiramisu Cu Mascarpone

Tiramisu cu mascarpone

prajitura tiramisu cu piscoturi si mascarpone

Desertul pe bază de pișcoturi, mascarpone, ouă și cafea nu necesită coacere și nici nu este complicat de pregătit, dar ai nevoie de răbdare pentru a-l degusta, pentru că trebuie să îl lași câteva ore la frigider.

Un clasic al bucătăriei italiene, tiramisu este un desert foarte versatil. Fie că preferi tiramisu clasic, fie o versiune modernă a acestuia, cu fructe ori caramel, desertul este ușor de preparat și va fi pe placul celor mari și celor mici.

Tiramisu este un desert fără coacere, ușor de preparat, din numai câteva ingrediente.

Sfaturi utile

Tiramisu cu ouă – ingrediente foarte proaspete

Principalele ingrediente tiramisu sunt ouăle și mascarpone. Pentru tiramisu cu ouă, respectiv tiramisu rețeta simplă italiană folosește ouă foarte proaspete, pentru că acestea nu sunt gătite. Crema de mascarpone cu ouă trebuie să fie pufoasă, dar fermă.
Rețetă tiramisu fără ouă – frișcă bine bătută
Pentru o rețetă tiramisu fără ouă, folosește o frișcă bine bătută, pe care o încorporezi treptat în mascarpone, pe care, în prealabil, l-ai mixat cu zahăr pudră.

Folosește pentru frișcă o smântână lichidă cu un conținut mare de grăsime. Crema poate fi amestecată cu ciocolată topită, Nutella, piure de fructe, sirop ori sos caramel. De asemenea, pentru un tiramisu cu frișcă și mascarpone poți adăuga fructele preferate între straturile de pișcoturi și cremă.

Tiramisu rețetă simplă – pișcoturi ușor înmuiate

În afară de crema pentru tiramisu, desertul mai include straturi de pișcoturi. Secretul este să le înmoi maximum 1-2 secunde în cafea și să le scoți imediat. Pișcoturile pot fi înlocuite cu biscuiți Speculoos, Petits Beurre, bucăți de chec, turtă dulce etc. Crema de tiramisu va înmuia și ea pișcoturile cât vor sta la rece.

Tiramisu italian – un strat de cacao amară

Tiramisu italian se servește pudrat cu un strat de cacao amară. Dar, pentru variație, pentru un tiramisu rețeta cu mascarpone și frișcă, poți folosi așchii de ciocolată.
Rețetă tiramisu cu pișcoturi și mascarpone – etapa de răcire
Pentru o rețetă tiramisu cu pișcoturi și mascarpone ferm, lasă desertul la frigider minimum 3 ore, dar, cel mai bine, peste noapte.

Tiramisu original sau modern – asamblare

Tiramisu original italian este un desert foarte versatil. Poți asambla tiramisu de casă într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară cu pereții mai înalți. Sau poți asambla tiramisu cu frișcă și ouă într-o formă rotundă de tort. Pregătește un tort tiramisu ornat cu fructe de pădure proaspete pentru o aniversare sau o masă festivă. De asemenea, poți pregăti porții individuale în pahare transparente de dimensiuni mai mari

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

tiramisu retete

Tiramisu cu mascarpone și ouă

Această rețetă tiramisu cu mascarpone și ouă nu este recomandată copiilor, deoarece conține alcool, dar, dacă, omiți acest ingredient, o poți servi celor mici.

Vezi detalii
reteta tiramisu cu piscoturi

Tiramisu cu mascarpone și frișcă fără ouă

Ouăle au, în general, rolul de liant într-un desert. Însă unele persoane nu agreează ideea de a consuma ouă crude. Această rețetă tiramisu cu mascarpone și frișcă fără ouă este perfectă în acest sens.

Vezi detalii
retete tiramisu reteta traditionala

Tort tiramisu cu pișcoturi, mascarpone și frișcă

Acest desert este potrivit atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru cele festive. Un tort tiramisu cu pișcoturi și mascarpone și frișcă, decorat cu căpșuni, poate fi o alegere excelentă pentru o sărbătoare.

Vezi detalii