Acasă Tiramisu Fără Ouă

Tiramisu fără ouă

Tiramisu

Rețeta de tiramisu fără ouă este la fel de simplă și delicioasă precum varianta tradițională, dar fără riscul de a consuma ouă insuficient preparate.

Rețeta clasică de tiramisu implică adăugarea de ouă crude în cremă, lucru care îi poate face pe cei care au alergii să nu se poată bucura de gustul și aroma acestui preparat de excepție. Din fericire, există o rețetă savuroasă de tiramisu fără adaos de ouă, care este la fel de gustoasă precum varianta originală, pe care ți-o propunem în continuare.

Această versiune este perfectă pentru cei care urmează o dietă sau pentru cei care, pur si simplu, doresc să evite ouăle. Cu această rețetă de tiramisu fără ouă, nu trebuie să sacrifici gustul sau textura, ca să obții un desert absolut delicios.

Sfaturi utile

Unul dintre deliciile gastronomiei italiene este tiramisu, un desert tradițional, cunoscut pentru straturile sale de cremă de mascarpone și pișcoturi înmuiate în cafea și lichior amaretto, totul decorat generos cu o pudră fină de cacao.

Pentru a obține un tiramisu fără ouă și cafea, adică un tiramisu fără ouă pentru copii, poți înlocui espresso cu lapte aromat cu vanilie și cacao, sirop de fructe diluat sau chiar cafea decofeinizată.

Cum se prepară tiramisu fără ouă, cu fructe?

Pentru a obține un tiramisu fără ouă, cu fructe de pădure, va trebui să adaugi încă un strat. Fierbe la foc mic fructele cu zahăr, până încep să-și lase sucul, adaugă amidon, ca să capete consistența unui gem, și așază-le peste pișcoturi, înaintea stratului de cremă.

Cum să obții tiramisu fără ouă și fără frișcă?

Pentru cei care, din diferite motive, nu agreează frișca, se poate pregăti un tiramisu fără ouă și fără frișcă. Crema pentru acest gen de prăjitură se poate prepara foarte simplu, mixând 400 g mascarpone, 200 g cacao pudră, 100 ml ulei de cocos, zahăr și vanilie.

Dacă ești bucătar profesionist sau doar pasionat de bunătățuri dintre cele mai alese, nu uita să soliciți cardul Selgros, care se eliberează acum și persoanelor fizice. Îl poți obține fie la birourile de informații pentru clienți din magazine, fie completând formularul din aplicația Selgros.

Lichiorul amaretto se poate înlocui cu vin de Marsala, vin dulce de Samos sau lichior de cafea.
Rețeta tiramisu cu mascarpone și frișcă fără ouă are cea mai bună aromă, dacă se folosesc semințele de la o jumătate de păstaie de vanilie sau o esență de vanilie de bună calitate.
Prăjitura se decorează cu pudra de cacao doar înainte de servire. Dacă se presară mai devreme, cacaua se înmoaie din cauza cremei și creează un strat moale, neplăcut.
Pentru a obține cel mai bun gust, lasă tiramisu să se odihnească în frigider, peste noapte. Acest lucru va ajuta la stabilizarea cremei și la întrepătrunderea savorilor.
Poți prepara în casă, cu ușurință, chiar și pișcoturile pentru tiramisu, folosind rețeta de mai jos.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

tiramisu_pe_farfurie

Tiramisu fara oua - reteta clasica

Vezi detalii
tiramisu_cu_fructe

Tiramisu fără ouă, cu fructe

Vezi detalii
tiramisu_fara_oua

Tiramisu fără ouă și fără frișcă

Vezi detalii
piscoturi_pentru_tiramisu

Pișcoturi (biscuiți savoiarzi)

Vezi detalii