Acasă Blog Culinar Cheesecake „Amalfi” – Desert de Vară

Cheesecake „Amalfi” – Desert de vară

Pasi de preparare

7

Ingrediente

Bază biscuiți

200 g
biscuiți
80 g
unt
coaja rasă de la o lămâie

Bază cremoasă

600 g
cremă de brânză
200 g
zahăr tos
250 g
smântână pentru frișcă
12 g
gelatină foi
sucul de la o lămâie

Lemon curd

100 g
suc de lămâie
2 buc
coaja de lămâie
200 g
ouă
90 g
unt

Mod de preparare

Un desert de vară cu totul special este cheesecake Amalfi. Combinația dintre textura crocantă a biscuiților, sucul proaspăt de lămâiecrema de brânză și lemon curd fac din acest desert un deliciu perfect pentru zilele călduroase de vară. Iată de ce să să pregătești cheesecake Amalfi:

  • Crema de brânză, frișca și sucul de lămâie oferă o textură fină și o aromă deosebită;
  • Crema de lămâie (lemon curd) aduce aminte din nou de tărâmurile Coastei Amalfitane prin gustul său dulce-acrișor;
  • Decorul final cu frunze de mentă, felii de lămâie și fructe proaspete te transportă, imaginar, în vacanță. 

Iată câteva sfaturi pentru a obține un desert gustos și deosebit:

  • Hidratează gelatină în apă în care ai pus câteva cuburi de gheață;
  • Ca alternativă, alege pentru bază biscuiți Savoiardi;
  • Decorează desertul cu fulgi de cocos;
  • Dacă pregătești desertul pentru adulți, poți înlocui sucul de lămâie din cremă cu 2-3 linguri de Limoncello. 

Vezi mai jos modul de preparare. 

  1. Mărunțește biscuiții și amestecă-i cu untul topit și coaja de lămâie. Așază compoziția pe fundul unei tăvi de 24 cm, sau în pahare, dacă vrei cupe individuale; nivelează bine și dă la rece.
  2. Într-un bol, amestecă zahărul, crema de brânză și sucul de lămâie. Hidratează gelatina în apă foarte rece. Ia 50 gr de smântână din cantitatea totală, încălzește-o și dizolvă în ea gelatina hidratată și scursă bine. Toarnă acest amestec „la fir” peste compoziția de brânză, amestecând în continuu.
  3. Bate restul de smântână până obții o frișcă de consistență cremoasă, aproape de consistența compoziției de brânză și, cu ajutorul unei spatule, o încorporezi în aceasta. Ai grijă să amesteci întotdeauna de jos în sus, pentru a avea un rezultat fin și aerat.
  4. Toarnă peste compoziția de biscuiți și dă din nou la rece până se întărește.
  5. Pregătește lemon curd: fierbe sucul de lămâie împreună cu coaja de lămâie. Spumează cu telul ouăle cu zahărul. Temperează jumătate din cantitatea de suc de lămâie cu compoziția de ou. Toarnă înapoi peste lămâia rămasă. Fierbe la foc mic aproximativ 5 minute. Ia de pe foc și dă prin sită dacă vrei o textură mai fină. Adaugă treptat untul cubulețe și amestecă folosind o spatulă până se încorporează. Folosește imediat. 
  6. Lasă să se răcească și să se stabilizeze minimum 4 ore.
  7. În momentul servirii, poți decora cu fructe proaspete, lămâie și mentă.

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.