Acasă Blog Culinar File de Cod Pe Pat de Praz

File de cod pe pat de praz

Pasi de preparare

8

Ingrediente

6
fire de praz
200 ml
vin alb sec
piper
sare
4
fileuri de cod
200 ml
smântână lichidă
100 g
unt
3 linguri
ulei de măsline

Mod de preparare

Dulceața prazului care se topește în gură se potrivește de minune cu carnea delicată a peștelui.

Pasul 1. Pune untul și uleiul într-o cratiță.

Pasul 2. Curăță prazul, taie partea albă în rondele, pune-le în cratiță și adaugă sare și piper.

Pasul 3. Gătește aproximativ 20 de minute la foc mediu, acoperind vasul cu un capac, în primele 5 minute. Prazul trebuie să fie fraged, dar să-și păstreze culoarea.

Pasul 4. Adaugă vinul alb și lasă să scadă sosul.

Pasul 5. Ia de pe foc, adaugă smântână și amestecă.

Pasul 6. Pune prazul într-un vas pentru gratinat și, deasupra, așază fileurile de cod.

Pasul 7. Coace între 10 și 15 minute – peștele trebuie să fie gătit la temperatură medie.

Pasul 8. Servește cu cartofi natur.