Acasă Blog Culinar Gogoși Cu Iaurt Grecesc

Gogoși cu iaurt grecesc

Pasi de preparare

5

Ingrediente

300 g
iaurt grecesc (minim 10% grăsime) sau smântână fermentată
2
ouă
3 linguri
de zahăr
1 linguriță
praf de copt
150 g
făină
arome dupa gust
ulei pentru prăjit
zahăr pudră vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Cu rețeta de gogoși cu iaurt grecesc sau gogoși cu iaurt și praf de copt se poate spune că ai dat lovitura pentru că se face repede și foarte ușor. Practic, ai gogoși cu lingura în 10 minute.

Probabil este una dintre cele mai bune rețete de gogoșele cu iaurt. Este și una dintre rețetele de gogoși cu iaurt cu lingura, deci nu va fi nevoie să întinzi foaie. Exact aşa se poate face și rețeta de gogoși cu smântână cu lingura.

În funcție de cum le vei servi, poți avea gogoșele cu iaurt simple pudrate cu zahăr (dar delicioase) sau gogoșele turcești dacă le vei trece printr-un sirop făcut dintr-o parte apa, o parte miere și le vei tăvălii prin fistic mărunțit. Alegerea îți aparține.

Pasul 1. Într-un vas mare, pune ouăle și zahărul, sarea și aromele. Omogenizează bine până se înspumează și zahărul se topește.

Pasul 2. Adaugă iaurtul grecesc (sau smântână) și amestecă bine.

Pasul 3. Pune făina, pe care ai amestecat-o înainte cu praful de copt. Amesteca bine, energic, pentru a omogeniza foarte bine.

Pasul 4. Ia cu lingura din compoziție și pune gogoșele cu iaurt la prăjit în baie de ulei, pe care l-ai încins înainte.

Este important să prăjești la foc mic, astfel încât aceste gogoșele cu iaurt grecesc să aibă timp să se coacă în interior, înainte de a se rumenii.

Pasul 5. Scoate-le pe un șervet absorbant și pudrează-le cu zahăr.

Poți servi aceste gogoși mici cu topping de ciocolată.

Ești pasionat de bunătățuri și ai nevoie de inspirație ca să gătești ceva deosebit? Accesează categoria de retete Selgros și alege-le pe cele care se potrivesc stilului tău de gătit și care vor scoate în evidență talentele tale de bucătar.