Acasă Blog Culinar Griș Cu Lapte de Migdale

Griș cu lapte de migdale

Pasi de preparare

4

Ingrediente

50 g
griș
500 ml
lapte de migdale
3 linguri
de zahăr
extract de vanilie
1 lingură
sirop de arțar
migdale

Mod de preparare

O variantă lejeră, vegetală, potrivită celor cu intoleranță la lactoză sau celor care au o dietă vegetariană ori vegană.

Pasul 1. Intr-o oală potrivită, amestecă laptele cu zahărul și vanilia.

Pasul 2. La foc mic, lasă laptele să ajungă la punctul de fierbere, apoi adaugă grișul, în ploaie.

Pasul 3. Amestecă ușor și lasă grișul să fiarbă 15 minute. Cu un tel, amestecă energic, pentru a nu se forma cocoloase, până când grișul ajunge la o consistență cremoasă.

Pasul 4. Transferă-l în boluri, toarnă deasupra siropul de arțar și decorează cu migdale.