Acasă Blog Culinar Papanași de La Chef Bogdan Cozma

Papanași de la Chef Bogdan Cozma

Pasi de preparare

6

Ingrediente

500 g
brânza de vaci grasă
4
oua
100 g
zahăr
25 g
zahăr vanilat
300 g
făină
10 g
bicarbonat
zeamă de lămâie
2 g
sare
esență de vanilie/rom
200 g
smântână fermentată
500 g
dulceață

Mod de preparare

Pasul 1. Intr-un bol, amestecă brânza de vaci cu zahărul, sarea, ouăle și bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie.

Pasul 2. Adaugă esența de rom și pe cea de vanilie, apoi cerne deasupra făina.

Pasul 3. Frământă până vei avea un aluat elastic.

Pasul 4. Lasă aluatul la frigider timp de 15 minute, apoi dă-le forma specifică.

Pasul 5. Papanașii se prăjesc în baie de ulei, la 160°C, niciodată în ulei încins.

Pasul 6. După ce se rumenesc frumos, scoate-i pe un șervețel de hârtie, pentru a se scurge excesul de ulei.

Servește-i cu smântână și dulceața preferată.