Acasă Blog Culinar Pască Cu Smântână Și Aluat

Pască cu smântână și aluat

Pasi de preparare

4

Ingrediente

250 g
smântână grasă
500 g
brânză de vaci
8
gălbenușuri
250 g
zahăr pudră
1 plic
zahăr vanilat
50 g
făină
4
albușuri
2 buc.
păstăi de vanilie
un praf
de sare
stafide hidratate
aluat de cozonac/fraged

Mod de preparare

În atmosfera relaxată a sărbătorilor pascale sau într-o zi obișnuită, atunci când simțurile caută bucuriile simple ale vieții, intră în scenă această rețetă de pască cu smântână, aducând cu ea o combinație perfectă de tradiție și savoare. Cu un aluat de cozonac sau aluat fraged, fiecare mușcătură devine o călătorie fascinantă în lumea gustului, unde brânza cremoasă și stafidele suculente se întâlnesc într-un dans delicios.

Această rețetă de pască cu smântână, de la Chef Radu Darie, este despre simpla bucurie de a pregăti un desert minunat, potrivit pentru orice ocazie sau moment al anului. Fie că ești înconjurat de cei dragi la masa festivă sau îți răsfeți simțurile într-o zi liniștită acasă, această rețetă de pască cu aluat îți aduce o porție de confort și fericire.

Lasă-te purtat de ritmul relaxat al preparării și bucură-te de fiecare pas în această călătorie culinară. Cu fiecare mușcătură, vei simți cum gustul bogat al acestui desert îți încântă simțurile și îți umple inima de căldură. Poftă bună și sărbători fericite!

  1. Se bat albușurile cu zahărul pudră și zahărul vanilat până se face o bezea lucioasă. Gălbenușurile se bat și ele cu un praf de sare, după care se adaugă peste bezea.
  2. După ce se încorporează gălbenușurile în crema de bezea, se adaugă brânza și smântâna. Apoi se adaugă făina și stafidele hidratate în apă și se amestecă foarte bine. La sfârșit se pun și două păstăi de vanilie.
  3. Aluatul se întinde și se pune în tavă pe hârtie de copt.
  4. Apoi se toarnă conținutul lichid și se dă la cuptor pentru 30 - 40 minute la 180ᵒC.

Bucură-te de o experiență culinară completă de Sărbători! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.