Acasă Blog Culinar Pască Ușoară Fără Aluat

Pască ușoară fără aluat

Pasi de preparare

4

Ingrediente

375 g
cremă de brânză
65 g
unt moale
125 g
zahăr
3
ouă
65 g
smântână pentru frișcă
25 g
făină
25 g
griș
65 g
stafide
1 vârf de cuțit
praf de copt
1 praf
de sare
1 buc.
păstaie de vanilie
esență de rom
coajă rasă de la o portocală/lămâie

Mod de preparare

Încearcă rețeta delicioasă de pască ușoară, fără aluat! Această rețetă de pască este o reinterpretare a desertului care nu trebuie să lipsească pe masa de Paști, dar mai ușor de făcut și mai lejeră. Fin și delicios, acest desert îți va bucura papilele gustative la maximum!

  1. Înainte de a începe pregătirea compoziției, se hidratează stafidele în apă cu esență de rom (după gust și preferințe).
  2. Într-un bol, se adaugă crema de brânză și untul moale și se omogenizează cu spatula sau cu un mixer. Omogenizăm bine cu spatula sau cu mixerul crema de brânză împreună cu untul moale. Peste se adaugă păstaia de vanilia, coaja rasă de la o portocală, zahărul și sarea. Pe rând se încorporează ouăle, smântâna pentru frișcă, iar la final făina cernută, grișul și praful de copt. Se amestecăm până ce se încorporează totul. 
  3. Se toarnă într-o tavă (22 – 24 cm) jumătate de compoziție, se presară stafide, apoi se adaugă restul de compoziție și iarăși stafide.
  4. Se coace la 160ᵒC  aproximativ 40 – 50 de minute sau până pasca se stabilizează și devine ușor maronie la suprafață.

Bucură-te de o experiență culinară completă de Sărbători! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.