Acasă Blog Culinar Pască Ușoară Fără Aluat

Pască ușoară fără aluat

Pasi de preparare

4

Ingrediente

375 g
cremă de brânză
65 g
unt moale
125 g
zahăr
3
ouă
65 g
smântână pentru frișcă
25 g
făină
25 g
griș
65 g
stafide
1 vârf de cuțit
praf de copt
1 praf
de sare
1 buc.
păstaie de vanilie
esență de rom
coajă rasă de la o portocală/lămâie

Mod de preparare

Când vine vorba de deserturi, tradiția întâlnește inovația în această rețetă de pască fără aluat. Inspirată de bucuria sărbătorilor și de dorința de a crea ceva ușor și reconfortant, această rețetă rapidă și delicioasă, o reinterpretare a clasicului desert pascal, este gata să te cucerească în orice moment al anului.

Cu o cremă fină de brânză, stafide suculente și o aromă subtilă de vanilie și citrice, acest desert te invită la o experiență gustativă relaxantă, unde timpul stă în loc. Iar ce este minunat, îl poți savura în orice zi a anului, transformând orice moment obișnuit într-o mică sărbătoare.

Așa că, nu mai sta pe gânduri! Bucură-te de aroma îmbietoare pe care o aduce această rețetă ușoară într-o zi obișnuită sau într-un moment special alături de cei dragi. Cu fiecare mușcătură, vei simți că timpul se dilată, iar bucuria se amplifică, aducând un strop de magie în fiecare zi. 

Așteaptă-te la un răspuns plin de zâmbete și mulțumiri, atunci când vei împărtăși acest desert simplu și delicios cu familia ta. De sărbători, și cu orice ocazie, prepară pentru cei dragi această rețetă de pască fără aluat, de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda.

  1. Înainte de a începe pregătirea compoziției, se hidratează stafidele în apă cu esență de rom (după gust și preferințe).
  2. Într-un bol, se adaugă crema de brânză și untul moale și se omogenizează cu spatula sau cu un mixer. Omogenizăm bine cu spatula sau cu mixerul crema de brânză împreună cu untul moale. Peste se adaugă păstaia de vanilia, coaja rasă de la o portocală, zahărul și sarea. Pe rând se încorporează ouăle, smântâna pentru frișcă, iar la final făina cernută, grișul și praful de copt. Se amestecăm până ce se încorporează totul. 
  3. Se toarnă într-o tavă (22 – 24 cm) jumătate de compoziție, se presară stafide, apoi se adaugă restul de compoziție și iarăși stafide.
  4. Se coace la 160ᵒC  aproximativ 40 – 50 de minute sau până pasca se stabilizează și devine ușor maronie la suprafață.

Bucură-te de o experiență culinară completă de Sărbători! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.