Acasă Blog Culinar Pește Spadă Cu Roșii Și Usturoi

Pește spadă cu roșii și usturoi

Pasi de preparare

4

Ingrediente

800 g
pește spadă
400 g
roșii decojite
1
ceapă
1
cățel de usturoi
pătrunjel
arpagic
1 lingură
capere
1
mână de măsline
2 linguri
ulei de măsline
sare, piper

Mod de preparare

Cu rețeta de mai jos vei pregăti o friptură de pește sabie savuroasă. Nu ai nevoie de multe ingrediente, însă pune accent pe calitate. 

Pasul 1. Taie ceapa și zdrobește usturoiul.

Pasul 2. Într-un bol, amestecă două linguri de ulei de măsline, roșiile decojite și tocate, ceapa, usturoiul, măslinele și ierburile. Adaugă sare și piper.

Pasul 3. Pune fileurile de pește spălate și uscate în acest sos și lasă la marinat o oră, la temperatura camerei.

Pasul 4. Între timp, preîncălzește cuptorul la 200°C. Ia o tavă de gratinat, toarnă peștele și sosul și lasă la cuptor timp de 15 minute.

Servește peștele fierbinte, cu sos și garnitura preferată.