Acasă Blog Culinar Salată Cu Creveți BIO

Salată cu creveți BIO

Pasi de preparare

7

Ingrediente

Lollo Rossa sau salată Iceberg
200 ml
ulei de măsline
fulgi de sare de tip Maldon
muștar cu miere
200 ml
iaurt grecesc
200 g
unt
1 kg
creveți congelați BIO
2 legături
coriandru verde
lime
4 buc.
avocado
4 buc.
cartofi dulci
1 buc.
fenicul
1 buc.
portocală
roșii uscate
măsline verzi
bază cu fructe de mare

Mod de preparare

  1. Salata se spală bine cu apă rece, foaie cu foaie. Se uscă cu ajutorul unui prosop de hârtie, se rupe în bucăți mari (nu e recomandat ca salata să fie tăiata cu cuțitul).
  2. Creveții congelați se lasă în apă rece la decongelat.
  3. Într-o tigaie se adaugă unt și ulei de măsline, apoi se adaugă creveții. Se presară sare și piper după gust, apoi puțin suc de lime. Dacă există puțin coniac la îndemână, se poate folosi pentru a stinge preparatul. La final, adăugăm coriandrul tocat. Atenție, creveții nu trebuie lăsați prea mult în tigaie, pentru că vor deveni prea gumoși.
  4. Cartofii dulci vor fi tăiați tip chips-uri. Într-o tigaie cu ulei încins se adaugă cartofii dulci tăiați, apoi, când se vor strânge, se scot pe o hârtie de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei. Se adaugă sare și piper după gust.
  5. Feniculul se taie și apoi se asezonează cu suc de portocale.
  6. Pregătim dressing-ul salatei din ulei de măsline, suc de lămâie, muștar, iaurt și o lingură de bază cu fructe de mare Primerba de la Knorr.
  7. Salata se va așeza într-un bol mare începând cu Lollo rossa, apoi se vor adăuga creveții pe mijloc (vedetele rețetei), avocado, iar pe partea exterioară, fiecare element: roșiile uscate, măslinele verzi, feniculul și cartofii dulci.

La Selgros, credem că sănătatea ta este cea mai importantă. De aceea, îți oferim o gamă largă de produse bio, perfecte pentru a-ți menține corpul și mintea într-o stare optimă.

👉 Descoperă Gama Bio Aici! 👈