Acasă Chec

Chec

retete-de-chec

Checul nu este doar unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume, dar este și dulcele copilăriei celor mai mulți dintre noi, chiar al copilăriei mamelor sau bunicilor noastre. Este acea rețetă lăsată moștenire din generație în generație.

Este preparatul care a incitat numeroase concursuri între gospodine, fiecare susținând că rețeta ei este cea mai bună. Diferit de fratele lui, pandișpanul, doar prin faptul că are câteva ingrediente în plus pe lângă ouă, făină și zahăr, checul nu se demodează, ci se transformă.

Dacă ne întrebăm copiii sau prietenii ce desert și-ar dori, răspunsul cel mai des întâlnit este, cel mai probabil, unul și același: chec. Așadar, iată câteva rețete care să îți ofere inspirația necesară pentru a face o bucurie celor dragi cu un preparat savuros.

Sfaturi utile

Unul dintre secretele unui chec delicios îl reprezintă ingredientele proaspete și de calitate. Și unde le poți găsi dacă nu la niște profesioniști pasionați de… bunătățuri, ca și tine? Vino la Selgros, unde vei găsi toate cele necesare, pentru că aici există sortimente extrem de variate de produse.

Dulce, cu cacao, fructe uscate sau confiate, bobițe de ciocolată, cu glazură sau fără, pudrat cu zahăr sau nu ori sărat, cu brânză, șuncă, măsline, ceapă verde, legume rase, checul se declină în mii de variante de rețete, toate gustoase. Iată câteva dintre acestea.

Pe cât de simplă este rețeta de bază a checului, pe atât de lungă și variată este istoria ei.

Dulce sau sărat, simplu, delicat, pufos, aromat sau plin de savoare, apreciat de cei mici și mari deopotrivă, checul rămâne unul dintre cele mai des întâlnite și iubite preparate peste tot în lume.

Și pentru că suntem profesioniști, ne gândim mereu cum să îți oferim permanent produse și servicii de calitate. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care îți recomandăm aplicația Selgros, cu ajutorul căreia te bucuri de și mai multe beneficii.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

chec-cu-lamaie

Chec cu lămâie

Un chec simplu, cu textură lejeră și foarte ușor de făcut. Unitatea de măsură a ingredientelor este chiar paharul iaurtului, pe care îl vei folosi în această rețetă.

Vezi detalii
chec_banane_vegan

Chec cu banane, vegan

Acest chec delicios, cu ingrediente pe bază de plante și cu o delicată aromă de turtă dulce, este potrivit la desert sau chiar la micul dejun, în compania unei căni de ceai aromat.

Vezi detalii
chec-vegan-cu-glazura

Chec vegan cu glazură

Acest chec vegan cu vanilie este ușor, pufos și delicios, dar ceea ce îți va plăcea și mai mult este cât de ușor se prepară.

Vezi detalii
chec-cu-ciocolata

Chec cu ciocolată

Asemănător verișoarei lui din America, renumita brownie, acest chec este la fel de pufos și delicat, dar are arome subtile de mentă și portocală. Cine poate să-i reziste?

Vezi detalii
chec-cu-dovlecei-și-brânză

Chec cu dovlecei și brânză

Un aperitiv delicios, simplu de realizat în casă, care poate deveni ușor o gustare caldă sau rece pentru micul dejun.

Vezi detalii
chec-masline-branza

Chec cu măsline, brânză și șuncă

Un chec rapid cu brânză și măsline, delicios și potrivit pentru orice ocazie. Atenție, însă, la copii, pentru că acest preparat conține un ingredient „pentru adulți”.

Vezi detalii
chec-rosii uscate-busuioc-mozzarella

Chec cu roșii uscate, busuioc și mozzarella

Tăiat cuburi, lângă un vin rece și sec, sau felii, pentru un picnic sau un prânz ușor, acest chec sărat este o rețetă simplă și versatilă.

Vezi detalii
chec-marmorat

Chec marmorat

Acest chec marmorat de casă este pufos și cu o deosebită aromă de unt. O rețetă
ușoară, care, la fiecare îmbucătură, aduce cu ea gustul fin de ciocolată.

Vezi detalii
reteta-veche-de-chec

Chec - reteta veche

O rețetă simplă, colorată, cu o textură ușoară, care poate face deliciul invitaților copiilor tăi la o petrecere, dar și al adulților care vor dori, poate, să copilărească și ei puțin, măcar pentru o zi.

Vezi detalii
chec-pufos

Chec pufos

Nimic nu se compară cu un chec pufos, ușor și aerat. Glazura fină și delicată de lămâie te trimite cu gândul la regiunile însorite mediteraneene.

Vezi detalii
chec-simplu

Chec simplu

Rețeta clasică a mamelor sau bunicilor noastre ne-a bucurat mult timp la sfârșit de săptămână, ca desert, la un ceai sau alături de o cană cu lapte și cacao.

Vezi detalii