Acasă Blog Culinar Chec Cu Roșii Uscate, Busuioc Și Mozzarella

Chec cu roșii uscate, busuioc și mozzarella

Pasi de preparare

7

Ingrediente

250 g
făină simplă
1 1/2 lingurițe
praf de copt
4
ouă
100 ml
lapte
100 ml
ulei de măsline
10
roșii uscate tocate
100 g
mozzarella rasă
150 g
Cheddar ras
3 linguri
busuioc tocat fin

Mod de preparare

Tăiat cuburi, lângă un vin rece și sec, sau felii, pentru un picnic sau un prânz ușor, acest chec sărat este o rețetă simplă și versatilă. Poți să înlocuiești roșiile, mozzarella și busuiocul, de exemplu, cu măsline, șuncă și oregano.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Pasul 2. Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt.

Pasul 3. Amestecă făina și praful de copt.

Pasul 4. Separat, bate ouăle cu laptele și uleiul.

Pasul 5. Amestecă toate ingredientele între ele, iar la final, adaugă mozzarella, brânza Cheddar, roșiile uscate tocate și busuiocul.

Pasul 6. Toarnă compoziția în tavă, presară puțin busuioc tocat deasupra și dă la cuptor aproximativ 45 de minute, până când este frumos rumenit.

Pasul 7. Lasă-l să se răcească pentru a putea fi feliat mai ușor.