Acasă Ciabatta

Ciabatta

ciabatta

Painea ciabatta este perfectă pentru aperitive, sandvișuri și bruschette. Descoperă secretele preparării ciabatta, o specialitate italienească delicioasă.

Umplută cu legume la grătar, mezeluri și brânzeturi, ciabatta este o pâine italienească foarte populară. Are o formă mai degrabă plată și alungită, fiind perfectă pentru sandvișuri și bruschete. Ciabatta nu este dificil de preparat, însă are un timp de dospire relativ mare, comparativ cu o pâine clasică. De altfel, acesta este primul secret al preparării unei ciabatta bune, alături de uleiul de măsline aromat. Descoperă, mai jos, rețete de ciabatta și sfaturi pentru pregătirea unei specialități italienești savuroase.

Ciabatta este o pâine clasică, în bucătăria italiană. Este delicioasă și nu este dificil de preparat, mai ales dacă respecți rețetele și sfaturile prezentate mai sus. Cu siguranță nu vei fi dezamăgit de rezultat.

Sfaturi utile

Trucuri pentru prepararea unei rețete italienești delicioase

Cele mai bune ingrediente pentru pâine ciabatta se găsesc la Selgros. Descarcă aplicația Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile!

Pâinea este un aliment de bază, care se prepară din ingrediente ieftine și universale. Pentru a face o pâine bună, există, însă, câteva reguli de bază, pe care trebuie neapărat să le respecți. Acest lucru este valabil indiferent că prepari o pâine cu maia, o baghetă franțuzească ori o ciabatta.

Dacă vrei să prepari o ciabatta delicioasă, iată câteva sfaturi:

Aluatul de ciabatta – apă călduță, drojdie și făină din grâu dur.
Apa pentru pâinea ciabatta trebuie să fie călduță. Ideal, apa trebuie să aibă 35ºC. Apa prea caldă va ucide drojdia, ce are rolul de a dospi aluatul. În funcție de făină, vei avea nevoie de mai multă sau de mai puțină apă; de aceea, aceasta se adaugă treptat în aluat. Este recomandat ca făina să fie din grâu dur sau semidur, de exemplu, tip 00.

Ciabatta rețetă rapidă

Dacă vrei o ciabatta rețetă rapidă, trebuie să știi că acest tip de pâine are nevoie de un timp de dospire foarte lung, de aproximativ 12 ore la frigider sau de cel puțin 4 ore la temperatura camerei. La acest timp vei adăuga și perioada de dospire după ce frămânți aluatul a doua oară. Dacă vrei să grăbești dospirea, poți lăsa aluatul să crească în cuptorul stins, timp de 4 ore.

Rețetă ciabatta cu maia, drojdie uscată sau proaspătă?

Ciabatta este o pâine care nu are nevoie de multă drojdie. Poți prepara o rețetă ciabatta cu maia, cu drojdie uscată sau proaspătă, după preferințe. Regula de bază este de a nu amesteca sarea și drojdia. Sarea va „ucide” drojdia, absorbind umiditatea din ea. De aceea, este recomandat să adaugi sare după amestecarea aluatului, dar înainte de a începe frământatul.

Cum se păstrează ciabatta?

Pâinea ciabatta se păstrează moale dacă este învelită în folie transparentă. De asemenea, pâinea ciabatta poate fi înghețată și apoi dezghețată la temperatura camerei.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

ciabatta original

Ciabatta rețeta originală

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru această ciabatta rețeta originală, nu uita să îți iei cardul Selgros, care se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.

Vezi detalii
ciabatta cu masline

Ciabatta cu măsline

Nu ezita să încerci această rețetă ciabatta cu măsline, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Vezi detalii