Acasă Paste Cacio E Pepe

Paste cacio e pepe

paste cacio e pepe

Pastele cacio e pepe sunt un preparat specific bucătăriei din zona Romei, cu ingrediente simple, dar rafinate. Descoperă secretul preparării unor paste cacio e pepe savuroase.

Un preparat tipic bucătăriei din zona Romei, pastele cacio e pepe au origini străvechi și sunt la fel de celebre precum Colosseumul. Deși au cunoscut de-a lungul vremii numeroase interpretări, se consideră că cele mai bune paste cacio e pepe, respectiv cu brânză pecorino și piper, sunt cele pe care le mănânci la Roma.

Descoperă mai jos rețeta de paste cacio e pepe și câteva sfaturi pentru reușita acestui preparat

Sfaturi utile

Nu ezita să încerci această rețetă de paste cacio e pepe, iar, daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Cacio e pepe rețeta originală – ce tip de paste să folosești?

În mod tradițional, pastele cacio e pepe se prepară cu spaghete. Însă, de-a lungul timpului, au început să fie folosite și alte tipuri de paste, de la rigatoni și tonnarelli la cele cu ou. Însă, cele mai potrivite paste sunt cele fără ouă, pentru că sunt mai puțin poroase și nu absorb prea mult sos. Pastele se fierb al dente în apă, deoarece le vei termina de gătit în tigaie.

Cele mai bune ingrediente pentru paste cacio e pepe se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.

Cacio e pepe – rețete cu brânză pecorino

Preparatul cacio e pepe face parte din rețete cu brânză pecorino. Brânza trebuie să fie pecorino romano, din lapte de oaie, maturată și sărată. Însă, în lipsă, poți folosi și parmezan. Pecorino are însă o aromă de neegalat, iar, în combinație cu piperul proaspăt zdrobit, acest preparat va încânta cu siguranță mesenii. Brânza trebuie să fie rasă proaspăt. De asemenea, alege un pecorino mediu maturat: cu cât este mai dur, cu atât va fi mai dificil să obții un sos cremos.

Paste cacio e pepe – echilibrul dintre brânză și apa de gătit

Este esențial pentru acest preparat să se obțină un sos cremos dintr-un raport corect între brânză și apa în care au fiert pastele. Pentru a te asigura că ingredientele se combină pentru a obține un sos cremos, este necesar să adaugi cantitatea potrivită de apă de gătit peste brânza pecorino și să amesteci energic. Amidonul din apa în care au fiert pastele va preveni formarea de cocoloașe în sos. Cel mai bun mod de a finaliza pastele cacio e pepe este într-o tigaie, unde spaghetele vor elibera amidonul esențial pentru un sos cremos. Rețeta originală nu necesită utilizarea de grăsimi – ulei ori unt – și nici de smântână pentru acest sos.

Cacio e pepe – piperul negru care desăvârșește preparatul

Sunt numeroase rețete cu paste cacio e pepe care indică printre ingrediente piperul roz sau amestecuri de boabe de piper. Însă, condimentul tradițional pentru cacio e pepe este piperul negru zdrobit grosier.
Pastele cacio e pepe sunt unul dintre cele mai gustoase și cunoscute feluri de mâncare din bucătăria zonei Lazio. În pofida simplității ingredientelor, pasta cacio e pepe este, de fapt, un preparat rafinat, care necesită respectarea unor proporții exacte. Cu sfaturile de mai sus, vei reuși să prepari curând la perfecție acest fel de mâncare savuros.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

spaghete_cu_lamaie

Paste al limone – rețeta italiană

Vezi detalii
spaghete cacio e pepe

Paste cacio e pepe - rețeta originală

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru această rețetă de paste cacio e pepe, nu uita să îți iei cardul Selgros, care acum se eliberează și persoanelor fizice

Vezi detalii