Acasă Pulpe de Rață La Cuptor

Pulpe de rață la cuptor

pulpe de rata la cuptor

Carnea de rață este cunoscută ca fiind unul dintre felurile de mâncare preferate din bucătăria franțuzească. Foarte aromată, aceasta are nevoie de un tip de gătire lent, pentru a-și dezvălui toate savorile. De aceea, prepararea la cuptor este una dintre cele mai potrivite metode de a te bucura de gustul cărnii de rață.

Carnea de rață este foarte gustoasă și poate fi preparată în multiple feluri. Rețetele cu pulpe de rață la cuptor sunt foarte ușor de pregătit și pot fi servite cu succes atât la un prânz de duminică în familie, cât și la o masă festivă.

Carnea de rață este savuroasă și poate sta la baza a numeroase preparate

Sfaturi utile

Prepararea cărnii de rață nu este foarte complicată. Ca să prepari o pulpă de rață la cuptor delicioasă, este recomandat să respecți câteva sfaturi simple.
Adu carnea la temperatura camerei, înainte de a o frige
Scoate carnea din frigider cu jumătate de oră înainte de a o găti, astfel încât să se poată adapta la temperatura camerei, să-și mențină frăgezimea și aromele. Dacă gătești pulpe, este indicat să faci incizii în carne cu un cuțit bine ascuțit, înainte de a le rumeni ușor în tigaia încinsă.

Respectă timpii de gătire

Carnea de rață este roșie și necesită o gătire lentă, pentru a deveni fragedă. Timpii de gătire pentru pulpe și piept de rață la cuptor sunt diferiți, în funcție de ce alegi să folosești, carne proaspătă sau confiată. Dacă alegi carnea proaspătă, gătește pulpele de rață la cuptor minimum o oră și jumătate, la foc potrivit, la aproximativ 180°C. În cazul cărnii confiate, care este deja gătită, timpul de coacere este mult mai scurt, aproximativ 15 minute.

Combinația perfectă: pulpe de rață la cuptor cu miere ori fructe

Carnea de rață se potrivește bine cu preparatele dulci și fructate. Poți opta, de exemplu, pentru o rețetă de pulpe de rață la cuptor cu miere și mere, cu prune uscate sau cu ananas și mango. Combinația de dulce și sărat poate să surprindă în mod foarte plăcut papilele gustative.

Alcool pentru frăgezire: pulpe de rață la cuptor cu bere sau vin

Atunci când este asociat cu ingrediente complementare, alcoolul poate scoate în evidență arome neașteptate într-o rețetă. De aceea, sosurile cu bere sau vin pot fi o revelație. Dacă optezi, de exemplu, pentru pulpe de rață la cuptor cu bere, trebuie să știi că rezultatul va fi unul delicios, deoarece, în timpul gătirii, alcoolul se evaporă, astfel încât pulpa de rață va prelua doar aromele băuturii folosite pentru sos.

Pulpe de rață la cuptor cu legume – care sunt garniturile potrivite

Dacă vrei să prepari pulpe de rață la cuptor cu legume, trebuie să știi că acest tip de carne este destul de gras. De aceea, se combină foarte bine cu garnituri dulci-sărate, dar și acide, pentru o notă echilibrată. Poți alege o garnitură cu fructe de pădure, smochine ori cireșe, dar și din rădăcinoase, precum țelina și morcovii. Cartoful dulce și cel clasic, varza roșie, precum și dovleacul sunt alte alegeri potrivite pentru pulpă rață la cuptor.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

pulpe de rata la cuptor cu varza rosie

Pulpe de rață la cuptor cu varză roșie

Rețeta de mai jos este potrivită pentru un prânz de duminică în familie, alături de cei dragi.

Vezi detalii
pulpe de rata la cuptor cu vin

Pulpe de rață la cuptor cu vin

Această rețetă, deși nu este una foarte complicată, are nevoie de un timp mai lung de preparare.

Vezi detalii
pulpe de rata la cuptor cu portocale

Pulpe de rață la cuptor cu portocale

Pentru rețeta de pulpe de rață la cuptor cu portocale, folosește fructe bio, cu coaja netratată. Rețeta este perfectă pentru o masă festivă, alături de cei dragi.

Vezi detalii