Acasă Sustenabilitate Faptele noastre Cursuri de conducere defensivă pentru angajații Selgros
Conducere defensivă - Cursuri Titi Aur

Cursuri de conducere defensivă pentru angajații Selgros

Iunie 2024

Selgros investește în dezvoltarea angajaților săi, dar și în sănătatea și în siguranța acestora. Având o flotă cu peste 600 de vehicule de diverse capacități, Selgros consideră că siguranța angajaților săi, dar și a celorlalți participanți la trafic, sunt deosebit de importante. Compania dorește să contribuie la un trafic rutier cât mai sigur și la reducerea numărului de accidente pe șoselele din România.

Academia Titi Aur, înființată de cunoscutul pilot de raliu cu același nume, este una dintre academiile emblematice dedicate pregătirii și perfecționării conducătorilor auto. Pe parcursul anului 2022, aproximativ 100 de colegi din diverse departamente au luat parte la cursuri de conducere defensivă în cadrul acestei academii. În anul 2023 aceste cursuri au continuat pentru 203 colegi, iar în primele 5 luni din 2024 pentru alți 20, numărul acestora urmând să crească până la sfârșitul anului.

Angajații Selgros au parcurs diverse module de pregătire, atât teoretice, cât și practice. Poziția corectă la volan, importanța elementelor de siguranță și alegerea corectă a anvelopelor sunt doar câteva dintre aspectele care, din păcate, nu sunt luate în considerare de participanții la trafic.

Și pentru că nu este suficientă doar teoria, instructorii Academiei Titi Aur au pregătit și module practice pe circuit sau în simulatoare. Sub atenta lor îndrumare, colegii care participă la aceste cursuri învață cum să controleze vehiculul în condiții meteo nefavorabile, cât de mare poate fi un impact aparent minor asupra corpului uman și cum ieșim în siguranță dintr-o mașină răsturnată.

După finalizarea primului nivel, Academia Titi Aur a pregătit și un al doilea curs, care are ca scop îmbunătățirea reflexelelor, crescând astfel siguranța celor aflați la volanul mașinilor din flota Selgros.

Întreaga experiență a cursurilor o puteți vedea și aici.