Acasă Blog Culinar Madeleines Cu Lămâie

Madeleines cu lămâie

Pasi de preparare

11

Ingrediente

2
ouă
1 lingură
coajă de lămâie
1 linguriță
esență de lămâie
1 linguriță rasă
praf de copt
100 g
făină
100 g
unt nesărat
100 g
zahăr tos
1 linguriță
sare
1 lingură
miere lichidă

Mod de preparare

Madlene cu lămâie, delicioase, partenerul ideal pentru o cană cu ceai parfumat. Se pot păstra câteva zile într-o cutie ermetică.

Daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat nu vei da greș cu această rețetă!

Pasul 1. Se topește untul într-o cratiță, la foc mic, apoi se lasă la răcit.

Pasul 2. Se bat spumă cele două ouă, cu zahărul și sarea.

Pasul 3. Făina și praful de copt se cern împreună și se adaugă peste amestecul de ouă.

Pasul 4. Se încorporează cu o spatulă de silicon, fără a se amesteca prea mult.

Pasul 5. Se adaugă și untul topit, apoi coaja și esența de lămâie.

Pasul 6. Aluatul se lasă la rece timp de două ore, acoperit cu o folie alimentară.

Pasul 7. Forma de madlene se unge cu unt și se tapetează cu făină.

Pasul 8. Se umplu formele 2/3 cu aluat, apoi se lasă iar la rece timp de 30 de minute.

Pasul 9. Se încinge cuptorul la 200°C, se introduc madlenele, apoi se scade la 180°C.

Pasul 10. Madlenele se coc timp de 12-15 minute.

Pasul 11. Se scot și se lasă la răcit pe un grătar.