Acasă Cocktailuri, Vinuri Roze Și Spumante
cocktail banner_site_1920x691_fara.png

Noi ți-am pregătit ingredientele, tu ești artistul cocktailurilor!

Între 14 și 27 iunie, fă-ți plinul de băuturi și arome pentru cocktailuri și băuturile de vară! Iată recomandările noastre:

Cum prepari cele mai simple rețete de cocktailuri cu sau fără alcool? Te ajutăm noi cu câteva idei:

cocktail_new_rossini

New Rossini - cocktail Rossini fără alcool

Un cocktail se bea în trei pași, iar cel dintâi este cu ochii. Așa că, mare atenție la aspect.

Vezi detalii
cocktail_tropical_spice

Cocktail Tropical spice fără alcool

Extrem de simplu de făcut, nu este nevoie de un echipament special pentru acest cocktail.

Vezi detalii
cocktail_another_hugo

Another Hugo - cocktail Hugo fără alcool

Hugo este un aperitiv alcoolic, originar din Tirolul de Sud, dar pe acesta îl prepari fără alcool.

Vezi detalii
cocktail_hazelnut_coffee

Cocktail cu cafea: Hazelnut coffee

Un cocktail delicios și ușor de făcut este  „accesoriul” perfect al zilelor fierbinți de vară.

Vezi detalii
cocktail_forest_storm

Cocktail Forest storm fără alcool

Accest „accesoriul” fructat al zilele de sărbătoare, onomastici sau evenimente speciale te va uimi prin aromă.

Vezi detalii
royal cosmopolitan

Cocktail Royal Cosmopolitan rețetă rapidă

Un cocktail efervescent, Royal Cosmopolitan se prepară cu șampanie de bună calitate și se servește foarte rece.

Vezi detalii
cosmocello

Cocktail Cosmocello

O versiune delicioasă a clasicului cocktail Cosmopolitan, Cosmocello are printre ingrediente limoncello, lichiorul de lămâie italian.

Vezi detalii

Vinurile roze și spumantele

Vinurile roze și spumantele

vin roze

Vinurile roze și spumantele

La modă în ultimii ani, vinurile spumante și cele  roze au arome fructate, usor florale. Trebuie depozitate într-un loc răcoros și întunecat (vinotecă sau frigider pentru vinuri).

Vinurile roze se servesc reci, la o temperatură de 8-12°C. Poți răci sticla în frigider pentru câteva ore înainte de servire.
Pahare: Folosește pahare de vin alb, care au o cupă mai mică, pentru a menține vinul rece și a concentra aromele delicate.
Deschiderea sticlei: Folosește un tirbușon pentru a deschide sticla de vin roze. Îndepărtează folia și dopul cu grijă.

Vinurile spumante sunt excelente ca aperitiv și se potrivesc cu o gamă largă de preparate, inclusiv fructe de mare, sushi, brânzeturi moi și deserturi ușoare. Se servesc foarte reci, la o temperatură de 6-8°C. Poți răci sticla în frigider și, la final, într-o găleată cu gheață.
Pahare: Cel mai potrivit este să folosești pahare de tip flaut (flute) sau pahare de șampanie. Acestea ajută la menținerea bulelor și concentrează aromele.
Deschiderea sticlei: Se face cu grijă pentru a evita pierderea bulelor și pentru a preveni accidentele. Îndepărtează folia și sârma de pe dop, apoi ține sticla înclinat la un unghi de 45 de grade și rotește doar dopul.

Băuturi pentru cocktailuri cu alcool

Băuturi pentru cocktailuri cu alcool

diverse coctailuri

Băuturi pentru cocktailuri cu alcool

Cele mai multe cocktailuri sau long drinks au la bază cel puțin o băutură spirtoasă, a cărei tării este domolită de sucuri. Cel mai des folosite sunt spirtoasele incolore, precum votca, ginul, tequila sau romul alb, însă și cele colorate (precum whisky-ul, brandy-ul sau romul negru) sunt folosite la prepararea a numeroase cocktailuri populare.
Savoarea mixturii este dată și de diverse tipuri de lichior. Pot fi folosite lichioruri de cafea, de ciocolată, lichiorurile cremă, dar și diversele lichioruri de fructe (banane, portocale, piersici, lămâi, cireșe, pere, fructul pasiunii etc.). Bitterul poate fi și el folosit în diverse combinații.
Numeroase cocktailuri se prepară pe bază de vin și derivatele sale. Vermutul este un ingredient de bază pentru numeroase băuturi, dar și vinul spumant (precum șampania sau Prosseco) poate fi folosit pentru a prepara cocktailuri potrivite ocaziilor speciale.

Băuturi pentru cocktailuri nonalcoolice

Băuturi pentru cocktailuri nonalcoolice

nonalcool_cocktail.jpg

Băuturi pentru cocktailuri nonalcoolice

Gustul proaspăt al unui cocktail este dat, de obicei, de un anumit tip de suc. Pot fi folosite atât sucuri carbogazoase, cât și sucuri de fructe naturale. Calitatea produsului poate face diferența, pentru că un suc ieftin se va simți imediat la gust. Alege întotdeauna branduri de calitate, însă cele mai bune rezultate le vei obține prin stoarcerea fructelor. 
Și siropurile de fructe sunt folosite pentru a da băuturii un plus de dulceață și un aspect plăcut. Gustul poate fi completat cu zahăr cuburi sau chiar cu diverse condimente și plante aromatice.
Iar acest ingredient de bază nu trebuie să-ți lipsească din congelator atunci când faci o petrecere cu cocktailuri: cuburile de gheață.