Noi ți-am pregătit ingredientele, tu ești artistul cocktailurilor!
Cum prepari cele mai simple rețete de cocktailuri cu sau fără alcool? Te ajutăm noi cu câteva idei:
New Rossini - cocktail Rossini fără alcool
Un cocktail se bea în trei pași, iar cel dintâi este cu ochii. Așa că, mare atenție la aspect.
Cocktail Tropical spice fără alcool
Extrem de simplu de făcut, nu este nevoie de un echipament special pentru acest cocktail.
Another Hugo - cocktail Hugo fără alcool
Hugo este un aperitiv alcoolic, originar din Tirolul de Sud, dar pe acesta îl prepari fără alcool.
Cocktail cu cafea: Hazelnut coffee
Un cocktail delicios și ușor de făcut, Hazelnut coffee este „accesoriul” perfect al zilelor călduroase de vară.
Cocktail Forest storm fără alcool
Accest „accesoriul” fructat al zilele de sărbătoare, onomastici sau evenimente speciale te va uimi prin aromă.
Cocktail Royal Cosmopolitan rețetă rapidă
Un cocktail efervescent, Royal Cosmopolitan se prepară cu șampanie de bună calitate și se servește foarte rece.
Cocktail Cosmocello
O versiune delicioasă a clasicului cocktail Cosmopolitan, Cosmocello are printre ingrediente limoncello, lichiorul de lămâie italian.
Vinurile roze și spumantele
Vinurile roze și spumantele
Vinurile roze și spumantele
La modă în ultimii ani, vinurile spumante și cele roze au arome fructate, usor florale. Trebuie depozitate într-un loc răcoros și întunecat (vinotecă sau frigider pentru vinuri).
Vinurile roze se servesc reci, la o temperatură de 8-12°C. Poți răci sticla în frigider pentru câteva ore înainte de servire.
Pahare: Folosește pahare de vin alb, care au o cupă mai mică, pentru a menține vinul rece și a concentra aromele delicate.
Deschiderea sticlei: Folosește un tirbușon pentru a deschide sticla de vin roze. Îndepărtează folia și dopul cu grijă.
Vinurile spumante sunt excelente ca aperitiv și se potrivesc cu o gamă largă de preparate, inclusiv fructe de mare, sushi, brânzeturi moi și deserturi ușoare. Se servesc foarte reci, la o temperatură de 6-8°C. Poți răci sticla în frigider și, la final, într-o găleată cu gheață.
Pahare: Cel mai potrivit este să folosești pahare de tip flaut (flute) sau pahare de șampanie. Acestea ajută la menținerea bulelor și concentrează aromele.
Deschiderea sticlei: Se face cu grijă pentru a evita pierderea bulelor și pentru a preveni accidentele. Îndepărtează folia și sârma de pe dop, apoi ține sticla înclinat la un unghi de 45 de grade și rotește doar dopul.
Băuturi pentru cocktailuri cu alcool
Băuturi pentru cocktailuri cu alcool
Băuturi pentru cocktailuri cu alcool
Cele mai multe cocktailuri sau long drinks au la bază cel puțin o băutură spirtoasă, a cărei tării este domolită de sucuri. Cel mai des folosite sunt spirtoasele incolore, precum votca, ginul, tequila sau romul alb, însă și cele colorate (precum whisky-ul, brandy-ul sau romul negru) sunt folosite la prepararea a numeroase cocktailuri populare.
Savoarea mixturii este dată și de diverse tipuri de lichior. Pot fi folosite lichioruri de cafea, de ciocolată, lichiorurile cremă, dar și diversele lichioruri de fructe (banane, portocale, piersici, lămâi, cireșe, pere, fructul pasiunii etc.). Bitterul poate fi și el folosit în diverse combinații.
Numeroase cocktailuri se prepară pe bază de vin și derivatele sale. Vermutul este un ingredient de bază pentru numeroase băuturi, dar și vinul spumant (precum șampania sau Prosseco) poate fi folosit pentru a prepara cocktailuri potrivite ocaziilor speciale.
Băuturi pentru cocktailuri nonalcoolice
Băuturi pentru cocktailuri nonalcoolice
Băuturi pentru cocktailuri nonalcoolice
Gustul proaspăt al unui cocktail este dat, de obicei, de un anumit tip de suc. Pot fi folosite atât sucuri carbogazoase, cât și sucuri de fructe naturale. Calitatea produsului poate face diferența, pentru că un suc ieftin se va simți imediat la gust. Alege întotdeauna branduri de calitate, însă cele mai bune rezultate le vei obține prin stoarcerea fructelor.
Și siropurile de fructe sunt folosite pentru a da băuturii un plus de dulceață și un aspect plăcut. Gustul poate fi completat cu zahăr cuburi sau chiar cu diverse condimente și plante aromatice.
Iar acest ingredient de bază nu trebuie să-ți lipsească din congelator atunci când faci o petrecere cu cocktailuri: cuburile de gheață.