Acasă Supa Tom Yum

Supa Tom Yum

supa tom yum

Supa Tom Yum este, poate, unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria thailandeză la nivel global. Cu arome puternice, complexe, această supă iute-acrișoară, care se consumă fierbinte, a devenit extrem de populară în numeroase țări. Dacă dorești să explorezi gastronomia thailandeză sau dacă, pur și simplu, vrei să te răsfeți cu un bol de mâncare delicioasă, poți descoperi mai jos rețeta de supă Tom Yum, precum și câteva trucuri pentru prepararea ei.

Supa Tom Yum este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria thailandeză. Este aromată, acrișoară, iute și foarte reconfortantă. Descoperă rețeta clasică de supă Tom Yum și câteva sfaturi pentru prepararea diferitelor ei versiuni.

Supa Tom Yum este un preparat thailandez care reunește elemente picante, acre și aromate într-o armonie perfectă. Cu rețetele și sfaturile de mai sus, poți crea un preparat delicios care îți va încânta papilele gustative și îți va încălzi sufletul.

Sfaturi utile

Etimologic, numele supei se referă la procesul de preparare („tom” – a fierbe) și la combinația de ingrediente („yam” – a amesteca). Rețeta clasică de supă Tom Yum se prepară cu creveți. O supă thai perfectă, așa cum este Tom Yum, trebuie să respecte un echilibru între gusturile picant, acrișor și sărat. Dar pentru că gusturile diferă, cantitatea de ardei iute, suc de lămâie și sos de pește poate varia. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a prepara o supă thailandeză reconfortantă:

Ingredientele proaspete sunt esențiale, dar, cum unele ierburi folosite la rețeta Tom Yum nu prea se cultivă la noi, poți opta și pentru versiunile congelate sau uscate. Lemongrass, frunzele de kaffir și galangal sunt ingredientele care dau un gust autentic supei Tom Yum.

Personalizează supa thailandeză înlocuind creveții cu alte proteine, precum puiul, tofu, vita, porcul, peștele sau o combinație de fructe de mare. Versiunea de supă Tom Yum cu pui se numește Tom Yam Gai. Nu uita de legumele care dau consistență supei, de exemplu, ciuperci, în special shiitake, roșii cherry și porumb, dar și sparanghel și muguri de bambus.

Supa Tom Yum este un fel de mâncare versatil care permite variații personale. Poți adăuga, dacă îți place, busuioc thailandez sau puțin lapte de cocos, care va face supa și mai consistentă.

Dacă nu ai la dispoziție prea mult timp, poți găti supa Tom Yum cu ajutorul unei paste gata preparate pe care, cu siguranță, o vei găsi la raioanele cu produse exotice din magazinele alimentare mai mari. Această pastă Tom Yum aromată este obținută, de obicei, din ingredientele și ierburile aromatice specifice supei Tom Yum. Ca să prepari supa, călește această pastă în ulei încins. Deși nu poate înlocui o supă Tom Yum preparată din ingrediente proaspete, această pastă poate sta la baza unui fel de mâncare delicios dacă te grăbești sau nu găsești toate ingredientele pentru rețetă.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

supa tom yum reteta clasica

Supă Tom Yum rețetă clasică

Supa Tom Yum are un amestec anume de gusturi, fiind picantă, acră și aromată. Cele mai comune ingrediente sunt lemongrass, frunzele de kaffir (lime), galangal (ghimbir thailandez), ardeiul iute thailandez, sucul de lămâie și sosul de pește.

Vezi detalii
supa tom yum cu pui

Supă Tom Yum cu pui

Nu ezita să încerci și această versiune de supă Tom Yum cu pui, iar, daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Vezi detalii
supa tom yum cu fructe de mare

Supă Tom Yum cu fructe de mare

Cele mai bune ingrediente pentru rețeta de supă Tom Yum cu fructe de mare se găsesc la Selgros.

Vezi detalii