
Gulaș de la chef Cristian Dumitru
Pasi de preparare
11
Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Taie carnea de vită în cuburi generoase și rumenește-o la foc iute, într-o tigaie.
Pasul 2. Pune într-o oală mică oasele de vită, un morcov tăiat grosier, o ceapă tăiată în sferturi, acoperă cu apă rece și fierbe până obții o supă aromată.
Pasul 3. Între timp, pregătește aluatul de găluște. Într-un bol, cerne făina și adaugă ouăle și puțină apă.
Pasul 4. Frământă pentru a obține un aluat ușor moale. Din aluatul obținut, formează biluțe de mărimea unei măsline, apoi presează-le ușor.
Pasul 5. Fierbe găluștele în apă cu sare.
Pasul 6. Într-o cratiță, adaugă ulei și prăjește ușor semințele de chimen și boiaua dulce. Când începe să se simtă aroma condimentelor, adaugă ceapa și ardeiul capia tăiate julienne, morcovii și păstârnacul tăiate cuburi. Lasă-le să se rumenească, apoi adaugă cuburile de carne cu tot cu sosul lăsat după rumenire.
Pasul 7. Adaugă supa de vită cât să acopere întreaga compoziție și roșiile în suc.
Pasul 8. Când încep să fiarbă, dă focul mic și adaugă restul de condimente.
Pasul 9. În ultimele 30 de minute ale fierberii gulașului, adaugă cartofii tăiați cuburi și completează cu supă de vită, dacă este necesar.
Pasul 10. La final, potrivește gustul cu sare și boia iute.
Pasul 11.Când gulașul este gata, adaugă găluștele, ele vor absorbi aromele gulașului în timpul răcirii.
Consistența gulașului trebuie să fie una zemoasă, cumva între supă și tocană. Poftă bună!
Autor: Chef Cristian Dumitru
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: