Gulas

Considerat adesea și pe bună dreptate o mâncare care oferă confort, gulașul este un preparat delicios și aromat care a reușit să ne cucerească pe toți. Cum poți găti și tu savurosul preparat și ce rețete poți încerca? Descoperă mai jos.
Cele mai bune ingrediente care dau viață acestei rețete se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.
Descoperă mai jos câteva rețete delicioase de gulaș, precum și câteva sfaturi care te vor ajuta să pregătești un preparat savuros.
Cu bucățile sale delicate de carne acoperite într-un sos cremos și aromat cu condimente simple, nu este nicio surpriză că gulașul este un preparat atât de iubit. Nu ezita să-l pregătești și tu, dacă dorești să-ți impresionezi familia. Si daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat, nu vei da greș
Sfaturi utile
Trucuri pentru a prepara cel mai bun gulaș
Deși poate părea complicat din cauza numeroaselor ingrediente, gulașul este ușor de pregătit. Este nevoie să cunoști doar câteva trucuri care vor avea ca rezultat un gulaș sățios și aromat:
Condimentele sunt cele care primează. Oricât ai fi de tentat, nu folosi condimente moderne, precum măghiran, busuioc sau oregano. Un gulaș tradițional se pregătește cu ceapă, usturoi, boia dulce și iute, chimen, frunze de dafin și evident, sare și piper.
Carnea este la fel importantă. Alege pentru gulaș pulpa de vită, o carne care devine suculentă și extrem de gustoasă, mai ales dacă este fiartă îndelung, la foc mic. Poți alege și carne de porc, iepure sau pasăre.
Deși rețeta originală conținea doar ceapă, usturoi și boia, versiunile mai noi ale acestui preparat conțin roșii proaspete sau în sos, ardei gras, uneori și rădăcinoase.
Nu prepara gulașul cu vin. Sosul tradițional al acestuia conține doar apă. O altă opțiune este folosirea supei din oase de vită. Există variante în care sosul se îngroașă cu făină sau amidon, însă cartofii și găluștele din făină de grâu fac acest lucru inutil.
La final, adaugă la servire smântână, care fiind acidă va tăia puțin din dulceața sosului. Și nu uita de pătrunjelul verde tocat fin. Nu doar pentru că farfuria va arăta mai frumos, dar va oferi un plus de savoare gulașului tău.
Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

Gulaș de la chef Cristian Dumitru
Un delicios gulaș cu carne de vită și găluște.