Acasă Înghețată - Promoții
inghetata

Înghețata, modul delicios de răcorire și relaxare în zilele de vară!

Te bucuri de fiecare aromă pe care o adori, cu ofertele noastre irezistibile la înghețată. Descoperă varietatea înghețatelor de la Selgros în magazin!

Sfaturi și trucuri:

Sfaturi și trucuri:

7 inghetata

Sfaturi și trucuri:

Idei distractive: Sandvișuri cu înghețată: pregătește-ți propriile sandvișuri cu înghețată, folosind prăjituri sau biscuiți de casă. Prăjituri cu înghețată: Adaugă o lingură de înghețată lângă prăjituri, pentru un răsfăț festiv. 

Înghețată pe bază de cremă de vanilie (cremă custard sau patissiere): Pentru o textură bogată, cremoasă, folosește ca bază o cremă de vanilie, preparată cu gălbenușuri de ou și smântână. Ai grijă la temperatură, pentru a evita coagularea ouălor. 

Înghețată pregătită manual: Dacă nu ai un aparat de înghețată, încearcă o rețetă fără mixare, folosind lapte condensat îndulcit și frișcă.

Înghețată fără lactate: Folosește lapte de cocos, lapte de migdale sau alte alternative vegane. Adăugarea unui pic de ulei de cocos poate ajuta la imitarea cremozității specifice lactatelor. 

Prepararea înghețatei:

Prepararea înghețatei:

1 inghetata

Prepararea înghețatei:

Dacă vrei să-ți pregătești singur înghețata, utilizează ingrediente de calitate. Cu cât ingredientele sunt mai bune, cu atât înghețata este mai gustoasă. Utilizează lapte integral, smântână grasă (48%) sau frișcă proaspătă – îi conferă înghețatei o textură cremoasă. Pentru o aromă bogată, folosește extract de vanilie sau păstăi de vanilie (îți recomandăm vanilia de Madagascar). 
Pentru o înghețată mai moale pune o cantitate mică de alcool (lichior), o va împiedica să înghețe prea tare.
Înainte de a o prepara, asigură-te că amestecul de înghețată este foarte rece. Acest lucru ajută înghețata să fie gata mai repede și are ca rezultat o textură mai fină. Dacă utilizezi pentru preparare un aparat de înghețată cu un bol pentru congelator, asigură-te că vasul este bine înghețat. De obicei, acest lucru înseamnă să-l lași cel puțin 24 de ore în congelator. 

Servirea înghețatei:

Servirea înghețatei:

2-inghetata

Servirea înghețatei:

Înainte de servire, lasă înghețata să stea la temperatura camerei timp de câteva minute. Va fi mai ușor de servit și de degustat. Încălzește lingura de înghețată în apă caldă pentru a ușura porționarea și aspectul rotund al cupei va fi mai frumos. 
Combină arome complementare: servește înghețata cu toppinguri, deserturi sau un decor care îi completează aroma, cum ar fi fructele de pădure proaspete, sos de caramel sau un brownie cald. 
Pentru a preveni formarea cristalelor de gheață, păstrează înghețata într-un recipient ermetic, pe care îl vei pune cât mai în spatele congelatorului, unde temperatura este constantă. Înghețata de casă nu conține conservanții celor cumpărate din magazin, așa că cel mai bine este să o consumi în 7-14 zile, pentru o aromă și o textură optime. 

Descoperă câteva rețete de înghețată de casă sau care folosesc înghețata ca ingredient principal. Încearcă sugestiile de pe blogul nostru culinar!

inghetata de casa cu visine si banane

Înghețată de casă cu banane și vișine

Pregătește înghețată de casă delicioasă pentru familia ta! Descoperă ingredientele și pașii de preparare pentru înghețată cu banane și vișine. 

Vezi detalii
lava_cake_cu_inghetata

Prăjitură Lava Cake cu înghețată

Încearcă rețeta delicioasă de lava cake cu înghețată! Această rețetă e desertul perfect de vară, răcoros și cu mult gust. Aromat și ușor de preparat, acest lava cake îți va bucura papilele gustative la maximum! 

Vezi detalii
inghetata de casa cu mango si banane

Înghețată de casă cu mango și banane

Descoperă cât de ușor poți pregăti înghețată de casă cu mango și banane! Încearcă această rețetă și pregătește un deliciu pentru cei dragi. 

Vezi detalii
affogato

Affogato - Înghețată cu cafea

Rețeta de affogato propusă de Chef Laura Eremia demonstrează că doar trei ingrediente pot crea un moment de răsfăț delicios. Înghețata cremoasă se topește încet sub căldura unui espresso fierbinte, iar un strop de Amaretto adaugă o notă subtilă de rafinament.

Vezi detalii
reteta-inghetata-de-casa-cu-lapte-si-oua.

Înghețată de casă cu lapte și ouă

O rețetă simplă, rapidă și aromată. Scoate aparatul de făcut înghețată și pune-l la treabă, apoi savurează o înghețată ca pe vremuri, cu gustul inconfundabil de vanilie.

Vezi detalii
inghetata-de-casa-mango

Înghețată de casă cu fructe

Iată modalitate rapidă de a face o înghețată de casă delicioasă, fără a compromite calitatea. Utilizează orice fructe proaspete sau congelate.

Vezi detalii
inghetata-de-casa-cu-smantana

Înghețată de casă cu smântână

O înghețată de casă cu smântână și vanilie, pe care o poți prepara fără a avea nevoie de un aparat special.

Vezi detalii
înghetata-de-casa-cu-iaurt

Înghețată de casă cu iaurt

O rețetă răcoritoare de vară, dar nu numai! Lămâia dă o notă acidulată acestei înghețate cu iaurt, ușor de preparat

Vezi detalii