Ingrediente
700 g piept de vită
100 g bacon
1 ceapă
2 morcovi
250 g ciuperci
2 căței de usturoi
50 g ceapă murată
1/2 pahar vin roșu
2 linguri făină
1/2 legătură de cimbru și pătrunjel, 4 foi de dafin
supă de vacuță
Mod de preparare
Tăiați pieptul de vită în bucăți și prăjiți-l într-o tigaie până când se rumeneste, apoi scoateți-l și puneți-l deoparte.
Se prăjește baconul într-o altă tigaie și apoi se pune pe o farfurie.
Ceapa și usturoiul se prăjesc, se adaugă făina și se amestecă, apoi se adaugă supa de vită. Puneți carnea, slănina și ceapa și usturoiul într-o cratiță mare și turnați un pahar de vin roșu peste el. Apoi adăugați în oală cimbrul, pătrunjelul, frunzele de dafin și morcovii și ciupercile tocate.
Introduceți oala în cuptorul preîncălzit la 200°C și coaceți timp de 60-70 de minute. Înainte de servire, scoateți frunzele de dafin, cimbrul și pătrunjelul și garnisiți cu pătrunjel proaspăt și ceapă murată.